Eéndaagse Workshops

U kunt Andeta inhuren voor een diepgaand en uitgebreid advies op maat, maar u kunt ook snel resultaat boeken via onze multifunctionele ééndaagse workshops. Een paar van onze meest succesvolle sales programma’s zijn:

  • Meer en Betere Leads: Deze workshop evalueert uw leadgeneratieproces, laat marketing en sales beter inspelen op veranderingen in het online en social koopgedrag, geeft inzicht in het digitaal klantprofiel, verbetert de kwaliteit van de leads en het daadkrachtig opvolgen van leads.
  • Social Selling: Gebruik social media om nieuwe prospects te ontdekken en beter inzicht te krijgen in vragen en behoeften van prospects en klanten. Stem de inzet van social media af tussen marketing en sales, zodat zij elkaar niet in de wielen rijden, maar juist optimaal van elkaars inspanningen profiteren.
  • Account Based Marketing en Sales: Ontwikkel een strategische aanpak die gepersonaliseerde marketing en sales inspanningen coördineert en de persoonlijke relatie van verkoop maximaliseert  om deuren te openen en engagement te vergroten bij/voor benoemde accounts.
  • Marketing en Sales samenwerking: Ervaar een werkdag uit het leven van sales en marketing. Door het simuleren van een typische werkdag worden inefficiënties feilloos blootgelegd en worden deelnemers gestimuleerd om zelf oplossingen te bedenken om meer effectief samen te werken. Dit resulteert in meer begrip voor elkaar, een betere afstemming van processen en daardoor meer resultaat in minder tijd.
  • Inzicht en kennis waarmee u de concurrentie voorbij streeft: In deze workshop leert u aan welke criteria een goede waardepropositie voldoet en hoe sales gebruik kan maken van de kennis over klantbehoeften die op andere afdelingen in de organisatie aanwezig is.
  • Verkoopgesprekken die winnen: Ontwikkel een boodschap die aansluit bij klantbehoeften en leer deze niet alleen te communiceren in een verkoopgesprek, maar ook via ondersteunende materialen zoals PowerPoint-presentaties en brochures.
  • De verkooptechnologie accelerator: In deze workshop laten we sales en marketing samen bedenken hoe ze de bestaande technologie beter kunnen benutten in de dagelijkse werksituatie. We maken verwachtingen inzichtelijk en identificeren quick wins.
  • Omzet Performance Management en het koopproces: In deze workshop bepaalt u de stappen in het klantkoopproces en identificeert u per stap de gewenste activiteiten van marketing en sales. Het vaststellen van de stappen en gewenste acties is eerste stap in Omzet Performance Management. Vervolgens kunt u per stap meten of het gewenste resultaat is bereikt. Deze prestatie-indicatoren geven u inzicht in de effectiviteit van uw activiteiten en daarmee een middel om te verbeteren.
  • Best Practices in (Inside) Sales in Silicon Valley: Leer van best practices in Silicon Valley en de do’s en don’ts van sales in Amerika. Bepaal welke concepten uw verkooporganisatie substantieel kunnen verbeteren.


Neem contact op  om te bespreken welke workshop uw omzet versnelt