Sales and Marketing Alignment

Marketing en sales moeten afdelingen zijn die intensief samenwerken, maar de praktijk is vaak dat ze te weinig naar elkaar luisteren en te weinig van elkaars kennis gebruikmaken.

Om precies te definiëren op welke punten de samenwerking en alignment tussen marketing en sales kan worden verbeterd, heeft Andeta een assessment ontwikkeld. Middels interviews en en schriftelijke enquêtes met het management team en medewerkers bepalen we welk samenwerkingsmodel in uw organisatie het best werkt en welke concrete stappen er moeten worden gezet om tot dit model te komen. Implementatie van de verbeteringen en monitoring vinden alle plaats in een herhaalbaar framework.

Wat u kunt verwachten:

  • Duidelijk inzicht in uw huidige marketing en sales alignment en in de knelpunten
  • Een meer productieve omgeving voor sales en marketing om samen te werken
  • Beter delen van kennis tussen sales en marketing
  • Betere benutting van bestaande technologieën
  • Kortere verkoopcycli doordat prospects sneller door de pijplijn gaan

Contact ons om hier verder over te spreken

Eéndaagse workshop: Marketing en sales samenwerking
Ervaar een werkdag uit het leven van marketing en sales. Door het simuleren van een typische werkdag worden inefficiënties feilloos blootgelegd en worden deelnemers gestimuleerd om zelf oplossingen te bedenken om meer effectief samen te werken. Dit resulteert in meer begrip voor elkaar, een betere afstemming van processen en daardoor meer resultaat in minder tijd.