Omzet Performance Management

is een strategische aanpak om helder inzicht te verschaffen in de verschillende contactmomenten met potentiële kopers in het koopproces en tegelijkertijd de samenwerking tussen sales en marketing te verbeteren en deze meetbaar te maken.

Deze aanpak krijgt momenteel in de Verenigde Staten veel aandacht (daar RPM genoemd) vanwege de grote impact op productiviteit. Andeta analyseert uw huidige marketing- en salesprocessen en ontwikkelt een strategie om niet alleen het klantcontact en de samenwerking tussen marketing en sales te verbeteren, maar dit ook continu te meten door middel van key performance indicatoren en management dashboards.

In een cross-functioneel client team, worden uw huidige business processen geëvalueerd en een Omzet Performance Management (OPM) strategie ontwikkeld en de metrics en dashboards om continue vooruitgang te kunnen meten.

Wat u kunt verwachten:

  • Versnelde en voorspelbare omzetgroei
  • Verhoogde ROI van sales en marketing automatisering/CRM
  • Duidelijke rollen en verantwoordelijkheden voor marketing en sales voor het gehele koopproces van klanten
  • Key performance indicatoren en dashboards voor continue verbetering

Contact ons om meer te leren over OPM

Eéndaagse workshop:
Opbrengsten en het klantkoopproces

In deze workshop bepaalt u de stappen in het klantkoopproces en identificeert u per stap de gewenste activiteiten van marketing en sales. Het vaststellen van de stappen en gewenste acties is de eerste stap in Omzet Performance Management. Vervolgens kunt u per stap meten of het gewenste resultaat is bereikt. Deze prestatie-indicatoren geven u inzicht in de effectiviteit van uw activiteiten en daarmee een middel om te verbeteren.