Aanpak

Robert J. Hylkema en Laura Nuhaan (managing partners van Andeta) hebben beide vele jaren werkervaring in marketing en sales en hebben als consultant vele marketing- en salesprocessen verbeterd. Steeds weer stuiten zij op het negatieve effect door een gebrekkige samenwerking tussen verkoop en marketing. Vaak zijn activiteiten en doelstellingen niet op elkaar afgestemd en werken beide disciplines langs elkaar heen. Marketing vindt dat de verkopers teveel gericht zijn op de korte termijn en geen oog hebben voor de toekomst. Sales op zijn beurt vindt dat marketing geen zicht heeft op de specifieke klantbehoeften en dat ze teveel geld uitgeven aan te glossy brochures.

Waar CRM en andere software om sales- en marketingprocessen te automatiseren, de kloof zouden moeten dichten, is die in de praktijk alleen maar groter geworden. En nu dreigt met de opkomst van social media en andere technologie├źn de geschiedenis zich ook nog eens te herhalen.
Daar wil Andeta wat aan doen. Want het ligt absoluut binnen uw bereik om marketing en sales goed te laten samenwerken. Stem processen op elkaar af, deel kennis over de klant en maak optimaal gebruik van CRM, analytics, social media en andere technologie. Want alleen dan is het mogelijk om salescycli te verkorten en de conversie te verhogen. Andeta kan u daarbij helpen.